Registrace | Zapomenuté heslo?



Cizinci se zaměřovali na krádeže stavebních strojů

Cizinci se zaměřovali na krádeže stavebních strojů

23. srpna 2024 18:00 Redakce BC | Domácí zprávy - Krimi

Skupinu se podařilo zadržet ve spolupráci s olomouckými kolegy.

Vyškovským policistům se díky výborné mezinárodní spolupráci podařilo zadržet muže, který je podezřelý ze závažné majetkové trestné činnosti, kterou se se svými společníky měl dopouštět v Rakousku. Ve středu policisté obdrželi poznatek od rakouských kolegů, že po území naší republiky by měla projíždět zájmová dodávka. Tu se podařilo vyškovským policistům zastavit na sjezdu z dálnice D1 ve směru na Olomouc. Osmadvacetiletý řidič sice úspěšně prošel dechovou zkouškou i testem na drogy, ale v nákladním prostoru dodávky policisté objevili bagr odcizený v Rakousku. S dodávkou řízenou osmadvacetiletým cizincem mělo jet ještě doprovodné vozidlo Opel. Tuto informaci jsme předali olomouckým kolegům, kterým se podezřelé auto podařilo zastavit na dálnici D35 u Křelova. Olomoučtí kolegové zadrželi osádku vozu, kterou tvořili tři cizinci, na něž byl vydán Evropský zatýkací rozkaz (zpráva olomouckých kolegů: Skvělá mezinárodní spolupráce vedla k zadržení pachatelů - Policie České republiky).

Skupina podezřelých bude po provedení procesních úkonů předána rakouským kolegům, kteří prověřují jejich trestnou činnost. Zaměřovat se měli právě na pracovní stroje – podle rakouské policie jimi způsobená přesahuje půl milionu eur.

Štítky: Krimi | Policie ČR | bezpečnost | vloupání | krádež

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/cizinci-se-zamerovali-na-kradeze-stavebnich-stroju.aspx

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Plzeň: Vloupal se do rodinného domu

Plzeň: Vloupal se do rodinného domu

30. srpna 2024 09:40

Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 se zabývají případem krádeže, ke které došlo 30. května 2024. Podle dosud zjištěných skutečností vnikl dosud neznámý pachatel na pozemek jednoho z rodinných domů ve Slovanské ulici v Plzni a ze sklepních prostor domu odcizil snowboard, různé druhy oblečení a elektroniku. Poškozeným způsobil škodu přes 15 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního ...

Přečíst článek >